2013 ur ett webbperspektiv

Året 2013 har varit ett ganska dramatiskt år för många som sysslar med webbdesign och driver egna sidor. Google som är den sökmotorn de flesta har i fokus har gjort en del ordentliga algoritm-förändringar med stora omkastningar i serpen som följd.

Personligen har jag mestadels gynnats av dessa algoritm-förändringar då jag i väldigt liten utsträckning sysslar med länkbyggen och då i försiktighetens tecken. De som förlitat sig främst på länkar har i vissa fall fått erfara stora tapp i Google-positioner.

En tendens att peka på utöver algoritm-förändringarna är att sökordsdomäner, det vill säga domäner vars namn matchar sökord/sökfraser verkar minska i värde. Det är en logisk utveckling och likaså logiskt att anta samma utveckling fortsätter. Google blir nämligen smartare och därmed behöver de inte i lika hög grad förlita sig på signaler som domänens namn för att hitta relevanta resultat. Google vill ju som bekant ha så bra sökresultat som möjligt för sina besökare och domänens namn är knappast någon garanti om kvalitet.

Relaterat

Tags: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>