Att komma över en webbsida

Jag får sådär 2-5 mejl per vecka från folk inom marknadsföring som av någon anledning kontaktar mig med förslag som rör mina webbsidor.

Det anmärkningsvärda är hur de beskriver händelseförloppet. De skriver att de kontaktar mig för att de ”kommit över” min webbsida. Det kan låta något i stil med:

Mitt namn är [borttaget], konto manager på [borttaget]. Jag kom över din webbplats och ville ta tillfället i akt att presentera…

Allt jag kan säga är att det glädjer mig att dessa personer inom marknadsföring, SEO eller vad det kan vara ständigt blir så pass upphetsade när de får se mina webbsidor på skärmen. Jag känner att jag måste ha något stort på gång.

Anledningen till att de skriver som de gör är det engelska ”came across”. Men came across skulle här bättre översättas till ”stötte på” eller något i den stilen. Det värsta är att de som skriver faktiskt är svenskar så det handlar inte om – åtminstone inte i de flesta fall – en datoriserad översättning

Relaterat

Tags: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>