Binero – nedtidernas mästare

Om det fanns ett mästerskap för webbhotell där det gällde att ha så mycket nedtider som möjligt vore Binero en het kandidat för titeln. Av olika webbhotell jag använder finns det inget som är i närheten av att vara lika opålitliga på den här biten. Under perioder är det det i snitt en gång per vecka jag upptäcker nertider på några av mina sajter på denna host. Då har långt ifrån fullständig koll heller.

Har flyttat över en mängd sajter från ett webbhotell, men det är något omständigt av flera skäl. Just nu lyckas inte ens Binero ha sin egen hemsida ”anträffbar”, vilket knappast kan vara bra för affärerna.

Binero har fått bäst i test vid ett flertal tillfällen av Internetworld. Fast nästan alltid vad gäller Internetworlds tester saknas initierade kunskaper. När dem exempelvis utser årets bästa sajter i olika kategorier är det uppenbart hur mycket de har missat på olika områden och på det märks att de mest skummat på ytan. Innan de insåg att uppgiften var för stor för den och slutade med testet utsåg den även Sveriges bästa webbhotell. här fanns några strikt uppställda kriterier, vilka gav en missvisande bild och framför allt är det dåligt konsumentupplysning, vilket man fick anta var den primära tanken med det hela.

Själv ser jag webbhotellets nertider som en viktig faktor och för att ha insikt om detta måste man ha sajter på en rad hotell. För dig som letar efter ett webbhotell och tänkt googla på något stil med ”guide över bästa webbhotell” kommer troligtvis hamna på en sida som rankar webbhotell efter två faktorer:

 • Vad recensenten kunnat läsa sig till när denne besökt webbhotellet hemsida – ofta med fokus på hur mycket GB får du för pengarna varje månad (ganska ointressant)
 • Hur mycket sajtägaren får betalt från respektive webbhotell (dvs. via ett affiliateprogram) för varje ny kund som skickas från dennes sajt.

Notera att jag skrev ”troligtvis” – det finns säkert dem som levererar en initierad och objektiv översikt på området. På denna blogg kan du för övrigt hitta några recensioner, men det är ingen fullständig guide utan bara några ord om webbhotell som jag själv har erfarenheter av.

Relaterat

Tags: ,

{ 1 kommentar att läsa ... }

 1. Kan inte mer än intyga. Dock har de tillkännagett att de har problem med sitt lagringssystem, så de vet iaf om problemen!
  Kör cronjobs varje timme på min sida hos binero och den loggar när den körs, så kan se väldigt tydligt när den är nere, exempelvis igår var den nere både kl 08:00 och 11:00:
  07:01
  09:01
  10:01
  12:01

  Funderar på att byta över till Loopia nu, tycker de verkar vettiga och så läste jag även din recension av dem, och det bådar ju gott!

  /David

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>