Det blir sällan lika smickrande som i spam-kommentarer

Tema.nu överröses med en hel del spam-kommentarer. I stort sett alla är på engelska och några är på mindre vältalig svenska.

En spam-kommentar är om någon undrar gjord i syftet att få en länk till sin hemsida i kommentarfältet. Detta är inte främst för att besökarna på sidan där kommentaren postats ska få upp ögonen för sajten ifråga utan snarast för att få lite länkvärde, vilket är eftertraktat värre. 

Mina ödmjuka spammare förser mig numera med de mest hedrande lovtal:

“I bow down hulmby in the presence of such greatness”, är ett exempel i den spammande skönsången.

En annan avsändare som kallar sig ”porno gay” vill gärna att jag rekommenderar andra bloggar som tar upp samma ämne som Tema.nu samtidigt som han bidrar med en länk till sin egen sida. 

En någon förbryllande kommentar är denna:

“Excellent wordpress website right here. It is tough to discover high quality composing like yours nowadays. I actually recognize individuals like you! consider treatment.”

Återigen en lovsång, fast som avslutas med en uppmaning att jag ska överväga vård… Många som spammar medels kommentarer vill nämligen helst se några ord i texten som är relevanta till deras egen sida i samband med sin länk.

Trots att spam av dessa slag aldrig når publicering på bloggen, välkomnar jag förstås alla andra med kommentarer som är relevanta till inlägget på sidan.

Relaterat

Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>