Ett annorlunda sätt att spamma

30 januari 2012 | Blogg

Det räcker att ha ett mejlkonto för att få erfara vad spam är för något. Även de som har egna bloggar brukar få olika stora doser av spam i sina kommentarsfält.

 

Ett nytt sätt att spamma som jag blivit bekant med på senare tid är länka till en sida och klicka på denna länk för att webmastern med den andra sidan ska få syn på denna referens i sitt Google Analytics eller vilket statistikprogram som nu används.

 

Jag upptäckte detta genom att domänen forex-ninjas.com (sidan är inte värt ett besök och du motarbetar spammet om du låter bli att besöka den) ständigt dök upp som en sida varifrån länkar fanns till flera av mina sajter. Då jag kollade upp saken närmare hittade jag inga länkar.

 

Vad det handlar är alltså att sätta upp några länkar och klicka på dessa för att sända en signal till sidans webbmaster (sedan tas de omgående bort) och sedan hoppas på att detta ska ge uppmärksamhet hos webmasters i form av mer besök. Det behövs förstås en storskalighet för att ge resultat.

 

Det är väl knappast den mest irriterande formen av spam, det ända som inträffar är att man blir en aning förbryllad en stund och slösar bort lite av sin tid ifall man vill undersöka vad detta är för slags länk.

 

Som med det mesta av spammande så undrar man också hur otroligt tråkigt det inte måste vara för de som ligger bakom att göra arbetet som avlossar spam-artilleriet.

Relaterat