Minst besök i juli månad

Juli är normallt sett månaden med minst aktivitet på Internet i Sverige och det har – åtminstone på mina hemsidor – gällt även i år. Besöksvolymen på mina sidor har minskat med cirka 20 procent.

Sommaren får gärna vara ett tag till, men samtidigt inväntar jag med spänning statistiken under kommande höst och vinter. Att ständigt öka besöksmängden är en av de primära drivkrafterna för de flesta som sysslar med egna hemsidor målinriktat.

Det kan också bli en mani rentav – jag vet att det finns många som kollar de senaste siffrorna från Google Analytics varje morgon.  Personligen försöker jag hålla mig borta från dessa siffror, diagram och annan data då jag inte vill vara fastbunden uppe i masten på fartyget Strävan dag efter dag.

När det gäller Tema.nu är trafiken under en dag mer lik den i Gällivare än i London. Frekvensen av inlägg är inte alltför hög på denna blogg än så länge. Förutom dessa korta inlägg på bloggsektionen har jag tänkt avstå skriva korta inlägg made for sökordstrafik utan väntar hellre till jag kommer på något vettigt att skriva om. Det är väl inte varje dag det, men soptippen av sökordsartiklar är redan ett miljöproblem på Internet så jag kan ligga lågt med gott samvete.

Relaterat

Tags:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>