Överväldigande statistik på Internet från 2010

25 mars 2011 | Blogg

Det är knappast någon överraskning för oss att Internet växer sig större – sett både till innehåll och användare, men det hindrar inte att det blir smått överväldigande när det presenteras i siffror. Läs och häpna:

 

diagram

VISSA TENDENSEN ÄR SVÅRA ATT MISSTYDA.

E-post

Vad sägs om 107 biljoner mail? Det var mängden mail som skickades runtom på Internet under 2010, vilket ger ett genomsnitt på 294 miljarder elektroniska brev per dag.

Om man räknar på det låter det nästan för mycket och det är just vad det är … om det inte vore för allt spam. Mail innehållande spam beräknas nämligen uppta cirka 90% av den totala e-posten.

Hemsidor och bloggar

Hur många hemsidor finns det då? Enligt Royal Pingdom var det 2010 uppe i 255 miljoner. Över 20 miljoner hemsidor tillkom under året, alltså nästan 10% av den sammanlagda mängden.

Hur mycket av dessa som kan räknas till spam eller av minimalt värde för oss besökare går så klart inte att fastställa, men det kan förmodas vara åtskilligt.

När det gäller bloggar på Internet över hela världen beräknas det finnas 152 miljoner.

Domäner

Det finns så klart ännu mer registrerade domäner. Bara .com domäner uppgick 2010 till 88,8 miljoner och i Sverige har över en miljon .se registrerats. Ökningen under 2010 sedan föregående år var 7%.

Användare

Under 2010 skedde en ökning med 14% över antalet Internetanvändare. Siffran över antalet användare över hela världen är nu uppe i runt två miljarder. Av dessa är nästan 500 miljoner européer, Asien som den folkrikaste världsdelen utgör också den största andelen.

Sociala medier

De sociala medierna exploderade verkligen under 2010 och 600 miljoner människor hade mot slutet av 2010 en personlig profil på Facebook. Tillökningen var hela 250 miljoner och ändå hördes det röster om att Facebook var ute.

Twitter är inte heller alls dåliga och hade runt 200 miljoner användare. Hela 250 miljarder tweets skickades under året och artisten Lady Gaga hade 7,7 miljoner följare.

Videos

Under 2010 uppmärksammades att mer än 24 timmars videoklipp lades upp på webbsajten YouTube varje minut. Innan året var slut var siffran uppe på 35 timmar. Och varje dag ses över 2 miljarder videoklipp på samma sajt.

Bilder

På sajten Flickr fanns det i årets nionde månad 5 miljarder uppladdade bilder. Mer än 3000 bilder laddades i genomsnitt upp varje minut.

Källa: Webbsajten Royal Pingdom samlar varje år ihop mängder av data och statistiken över Internets utveckling handlar om rätt stora tal.

Relaterat