Påkommen kopiering av SEO-bloggare

18 juli 2011 | Blogg

Mitt förhållande till på SEO-branschen är och har alltid varit ambivalent. Jag uppskattar den vetgirighet som ofta märks och välviljan att dela med sig av kunskaper, vilket har hjälp mig i min förståelse för hur saker och ting fungerar på Internet ur ett sökmotorperspektiv. Men här frodas också tjäna-pengar-hysteri och massor av obegåvning.

 

En avart av dessa två ingredienser har nu fått sitt avtryck i att kopiera andras texter. Något som personen bakom Seolokal.info gjort sig skyldig till då han utan tillbörlig källanvisning återpublicerat andra bloggares artiklar på sin egen blogg. Jag fick själv nys av detta på Wedholm.net som fått artiklar stulna av seolokal.info.

 

Att hitta läsning på Internet om SEO – alltså sökmotoroptimering – är alltför enkelt idag. Med alltför enkelt menar jag att det är för många som fattar pennan och gör det med halvsmälta kunskaper. Men hur dålig läsning detta än kan vara är övertrampet att berika sig av andras arbete utan lov där gränsen överskrids.

 

Att bloggen Seolokal.info har begränsat värde borde väl redan framgått för de flesta, men det har liksom blivit lite allvarligare sedan kopieringen tagit vid. Så därav denna upplysning.