Fortfarande idé att göra en hemsida om poker?

Sökord kring poker har under de senaste åren varit och är fortfarande bland de mest konkurrensutsatta på Internet. Anledningen är en kombination av omfattande sökvolymer och ett värde per besökare som är långt över genomsnittet.

pokerkortFast numera går det väl knappast att förneka att utbudet av hemsidor kring ämnet nätpoker minst sagt blivit digert. Det behöver dock inte betyda att det blivit meningslöst att göra en hemsida om poker (jag pratar nu i termer om besöksmängd och inkomst – att göra en hemsida betingat av intresse är så klart alltid meningsfullt).

Låt oss titta på några punkter (de som sägs här refererar främst till Sverige, men samma förhållande tenderar att råda i olika regioner.)

Punkt 1: Svårighetsgrad för etablering

Med etablering syftas här främst på att kunna konkurrera på de viktigaste sökorden och detta fall är omständigheterna de värsta tänkbara. Alla premium domäner torde vid det här laget vara registrerade – vi ska strax fördjupa oss mer kring poker domäner. Dessutom är styrkan på de sajter som rankar bäst på de största sökorden i de flesta fallen imposanta (länkbyggen är en nödvändig taktik och däri ingår ibland även länkköp).

Domäner med poker

När det gäller domäner med naturliga och attraktiva sökord inom denna nisch gapar de flesta av hyllorna tomma. ”Poker”, ”onlinepoker”, ”texasholdem” och ”rakeback” har inte synts till på länge i butiken och det var även ett tag sedan de sista domänerna av typen ”pokerguide”, ”pokertips” eller ”pokerbonus” fanns tillgängliga.

För att trots allt visa på några domännamn som ändå finns kvar gjorde jag en inventering och efter en stunds botaniserande kan jag redovisa följande lediga domäner:

  • pokerexpert.nu
  • pokertexasholdem.nu
  • pokeromaha.se

Jag påstår vare sig att detta är några fynd eller att det är kvarlämnad skåpmat. Domänerna är bara menade som exempel på vilket nivå du hamnar på ifall du i dagsläget vill skaffa dig en domän om poker.

Kanske finns det mer att skaffa genom kreativa uppslag som kombinerar en idé med en domän som är mer ämnad för memorering än sökmotorerna. Som lyckade exempel på detta kan nämnas rakebacklovers.se och, internationellt, cardrunners.com.

Värdeoptimering

Om du söker efter en domän inom området poker bör du också fråga dig vilka slags sökord som genererar mest värde (läs: inkomstpotential). Jämför dessa två domäner:

  1. spelapoker.se
  2. pokerstrategi.se

En potentiell spelare som vill börja spela poker på nätet tendera att söka på sökord i första kategorin medan en spelare som redan registrerat sig på ett pokerrum fast vill förkovra sig tenderar att söka på andra kategorin. Generellt finns störst inkomstpotential alltså hos en besökare som sökt på ”spela poker” gentemot ”pokerstrategi”. Än en gång vill jag dock påtala att pengar inte behöver vara drivkraften bakom en hemsida, men kanske en spännande biprodukt.

Punkt 2: Förväntad besöksmängd

Pokerboomen är över brukar det sägas och det stämmer också i viss mån. Inte så att folk slutat spela poker, men det har gått att se en tydlig stagnering i tillväxten av nya spelare.

Någon stagnation tycks dock inte vara skönjbar när det gäller nya pokerguider, det vill säga hemsidor som handlar om poker och i de flesta fall också är så kallade affiliates. Många av dessa sidor är små sett till innehåll och tycks ha insomnat ganska snart efter födelsen då utebliven profit tog död på entusiasmen.

På grund av detta överflöd av sidor om poker i kombination med den hårda konkurrensen på de mest attraktiva sökorden kan du inte förvänta dig någon stor besöksmängd – såvida du inte lanserar någon unik idé.

Dock behövs inte alltid stora besökmängder på en hemsida om poker för att en viss inkomst ska vara möjlig. De ersättningar som en affiliate inom poker kan generera är inte riktigt detsamma som vad ett klick på en Google AdSense annons ger.

Besöksmängden är alltså relativ. Värdet på en enskild besökare beror på sökordet och landningssidan samt andra faktorer som hur du framhäver dina affiliatepartners och vilka dessa är.

Punkt 3: Extra hårt arbete

På grund av allt det redan sagda måste vi konstatera att ifall du väljer att göra en hemsida om poker kommer du få arbeta hårt. Det är det vanliga som gäller: (bra) innehåll och (bra) länkar.

Pokerlistings.com har över 10 000 indexerade sidor av Google och över 50 000 inlänkar (http://www.seoprofiler.com/analyze/pokerlistings.com). Se detta som ett riktmärke. Skämt åsido, den nämnda sajten råkar vara världens största poker affiliate och som komplement till den här artikeln kan den vara värd att studera.

Relaterat

Tags: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>