Tema

Skapa ditt rum på Internet

Tema.nu tillhandahåller artiklar om Internet. För dig som är webmaster, för dig som vill göra en hemsida eller starta en blogg och även för dig som vill lära dig mer om Internet i allmänhet.

Några av avdelningar på Tema.nu…

Webdesign – tips och idéer

webdesign symbolHär presenteras artiklar om webdesign – allt från grundläggande saker som hur bildformat och typsnitt ska användas på Internet till mer avancerade områden som CSS.

En undersektion kommer gälla WordPress, både  som gratis bloggmotor och som publicistverktyg. Med tiden är det också tänkt att en ”webdesign-skola” ska bli göras som i utförliga lektioner steg-för-steg beskriver processen hur en hemsida blir till.

Strategier på webben

strategier symbolHär presenteras artiklar om Internet strategier – allt från planerande av hemsidor till annonshantering.

Strategi får det att låta som det rörde sig om ett schackparti. Om du vill öka trafiken till din hemsida eller blogg är det faktiskt viktigt att gå strategiskt tillväga. Strategier på Internet kan handla om allt från vilka ämnen du skriver om till hur du skapar en synlighet bland sociala medier.

En fråga om rätt domän

domän symbolRätt domän innebär potential till mängder av trafik på Internet och eventuellt god ekonomisk lönsamhet. Artiklarna på denna sida handlar om frågor som: vad är en bra domän? finns det fortfarande bra domäner att registrera?

En underavdelningar kommer även titta på vilka alternativen är när det gäller svenska webbhotell.

SEO

seo symbolSEO (Search Engine Optimization) är en vanlig förkortning för sökmotoroptimering eller bara sökoptimering. SEO handlar således om hur du optimerar din hemsida för att ranka högt på sökmotorerna. Sökmotorer är idag nästan lika med Google. I Sverige och de flesta länder i världen har Google en dominerande ställning (undantag är vanligast i vissa delar av Asien).

Om Tema.nu

Tema.nu handlar om Internet. Det är inte för att göra någon stor insats, utan för att lusten faller på när man minst anar det. Av samma anledning behöver inte sidan något existensberättigande i den stora uppsjö av sidor som på ett eller annat sätt behandlar liknande ämnen kring webben. Hur som helst kommer det förhoppningsvis skrivas många utförliga artiklar här och det som kallas för ”kort och kärnfullt” kommer inte alltid anammas. Det kommer ofta bli långt och saftigt.

Kommentera gärna inläggen på sidan. I fall du vill ta kontakt på annat sätt går det att maila info@tema.nu.

{ Comments are closed! }