binero - recension av webbhotell

Uppdaterad 17 februari 2018 | Okategoriserat

Binero.se är ett av webbhotellen som etablerat sig bäst i Sverige. De har bra priser på domäner och erbjuder ett webbhotellspaket med obegränsat antal domäner för bara 79 kronor i månaden. (Med obegränsat gäller här 100 GB, vilket få gör bruk av i första taget.)

 

binero logo

 

I detta ingår även obegränsat antal e-postkonton. Detta är alltså ett bra alternativ för dig som har flera domäner och vill få ner de totala kostnaderna. För dig som bara behöver webbhotell för en domän är One ett billigare alternativ som bör kollas.

 

Personligen är jag inte riktigt helnöjd med Binero dock, jag upplever att det är fler nertider här än hos en del andra webbhotell jag har erfarenhet av.

 

Ett minus hos Binero är att du får lyssna till musik medan du står i kö till telefonsupporten. När ska företagen lära sig att människor som har telefon också för det mesta har tillgång till egen musik? Telefonsupporten ifråga verkar inte direkt vara överbemannad, men den är öppen alla dagar i veckan och det finns så klart också möjlighet att få support genom e-post där du kan räkna med svar inom 24 timmar. Sedan ett tag har Binero också en så kallad live chat och även om den inte alltid är tillgänglig har hjälpen varit av bra kvalitet därifrån.

 

Som nämndes innan är domänpriserna bra:

  • .se och .nu registrerar du för 139 kr
  • .com 119 kr.
  • net och .org kostar 129 kr.

Det finns även speciella toppdomäner som .blog, .beer, .shop, .store, club, .space, .app för runt 300 kronors årskostnad.

Binero har en enkel och tydlig kontrollpanel där du kan utföra det mesta på egen hand. Det ska dock sägas att det ibland blir en del utdragna laddningstider på hemsidan som man gärna klarat sig utan. När det gäller kontrollpanel är än så länge Loopia klart vassare totalt sätt.

 

De erbjuder också One-click installation av bland annat WordPress och det finns även en guide för detta tillgänglig som inkluderar videoklipp.

Du vill antagligen ha ett SSL-certifikat till den sida och Binero har både gratis- och betalalternativ för detta.

 

Binero är ett av Sveriges populäraste alternativ och utsågs till det bästa webbhotellet av Internetworld både 2009 och 2010 (lite inaktuellt kanske, men det nämns här ändå). Om jag skulle sätta ett slutbetyg på Binero efter denna recension skulle det bli en svag fyra av fem möjliga.

 

Besök Binero

Relaterat