Loopia – recension

Loopia.se är i mina ögon det bästa svenska webbhotellet. Fast det behöver inte betyda att det är bäst även för dig. Anledningen varför det passar mig perfekt är inte minst att jag kan ha webhosting för hur många domäner som helst (dvs. 5 GB datamängd – vilket oftast räcker väldigt långt) för 83 kronor per månad.

Loopia logo

Att betala 83 kronor är billigt för den som har många domäner, fast behöver du bara webbhotell för en domän är Loopia.se knappast det billigaste alternativet. I så fall rekommenderar jag dig att läsa One.com recensionen där du hittar ett prisvärt webbhotell. 

Det finns förstås flera anledningar än möjligheten till obegränsat antal domäner för ett paketpris som gör Loopia.se till ett utmärkt webbhotell. Bland annat är det kontrollpanelen där du kan sköta det mesta direkt utan att du behöver kontakta supporten (ompekning, tillgång till auth code etc). Med ”Loopia Wiki” får du ingående instruktioner hur du går till väga när du flyttar en domän till Loopia eller om du vill installera WordPress.

Loopia.se erbjuder ett privatpaket och ett företagspaket. I privatpaketet ingår 5 GB webbutrymme – 50 GB trafik/mån plus de vanliga tjänsterna som fritt antal e-postadresser, kostnadsfri support, UNIX och Windows, MySQL-databas.

Loopia.se har dessutom verktyget One-Click installer som låter dig installera WordPress på enklast möjliga vis.

Supporten är mycket bra, du kan till och med ringa på helger. Domänpriserna är helt okej. En .se domän kostar 99 kr och .net och .org kostar bara 79 kronor. Ett minus är dock att priset på .nu ligger på 159 kronor. Hur som helst är det bra priser överlag och dessutom finns det fler sorters toppdomäner att välja på än vad du hittar hos det genomsnittliga webbhotellet.       

Besök Loopia.se

Relaterat

Tags: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>