Loopia - recension av webbhotell

Uppdaterad 27 februari 2018 | Okategoriserat

Loopia.se är i mina ögon det bästa svenska webbhotellet. Fast det behöver inte betyda att det är bäst även för dig. Anledningen varför det passar mig perfekt är att jag kan ha webhosting för hur många domäner som helst (dvs. 5 GB datamängd – vilket oftast räcker väldigt långt) för 89 kronor per månad. Dessutom gör Loopia att jag kan sova om nätterna, åtminstone har inget strul som äventyrat existensen för några av mina websajter ännu inträffat. Deras prepaid-funktion som gör att den som har många domäner inte måste syssla med fakturor ett par gånger i månanden har hittills inte svikit mig, till exempel.

 

Loopia logo

 

Att betala 89 kronor månadsvis för serverplats är billigt för den som har många domäner, fast behöver du bara webbhotell för en domän är Loopia.se knappast mest prisvärt. I så fall rekommenderar jag dig att läsa One.com recensionen där du hittar ett pålitligt webbhotell. 

 

Det finns förstås flera anledningar än möjligheten till obegränsat antal domäner för ett paketpris som gör Loopia.se till ett utmärkt webbhotell. Bland annat är det kontrollpanelen där du kan sköta det mesta direkt utan att du behöver kontakta supporten (ompekning, skaffa SSL-cerifikat, tillgång till auth code etc). Med ”Loopia Wiki” får du ingående instruktioner hur du går till väga när du flyttar en domän till Loopia eller om du vill installera WordPress.

 

Loopia.se erbjuder ett privatpaket och ett företagspaket. I privatpaketet ingår 5 GB webbutrymme – 50 GB trafik/mån plus de vanliga tjänsterna som fritt antal e-postadresser, kostnadsfri support, UNIX och Windows, MySQL-databas.

 

Loopia.se har dessutom verktyget One-Click installer som låter dig installera WordPress på enklast möjliga vis.

 

Du kan så klart registrera domäner här också och priserna ser ut så här:

  • .se registrerar du för 139 kr
  • .nu registrerar du för 149 kr
  • .com 129 kr.
  • net och .org kostar 139 kr.

Det finns också specialsuffix som .online, .gratis, .guru, .club. Dessa kostar i snitt 300 kronor/år.

Supporten är mycket bra, du kan till och med ringa på helger. Domänpriserna är okej utan att direkt anses billiga. Har du plus hundra domäner kommer du förvisso förlora ett par hundra i månaden mot andra tillgängliga alternativ.

Totalt sett är Loopia i mitt tycke överlägset bäst bland svenska webbhotell. Nertider är mycket ovanliga, säkerheten tycks vara optimal, support nästan alltid tillgänglig, administrationen smidig med mera.

      

Besök Loopia.se

Relaterat