Surftown - recension av webbhotell

17 februari 2011 | Okategoriserat

Jag har haft ett antal domäner med aktiva hemsidor på Surftown.se. Men har faktiskt valt att flytta samtliga till andra webbhotell. Efter denna inledning förstår ni kanske att den här recensionen kommer vara mestadels negativ.

Det ska dock inte bli någon sågning rakt över för Surftown har en del förtjänster också. Till exempel är deras inloggningssida där du får direkt åtkomst till både kontrollpanel och mail bra – en del webbhotell väljer att separera dessa på två olika sidor.

 

Surftown

 

Surftown erbjuder också webbhotellpaket med plats för en domän till en kostnad av endast 25 kronor i månaden det första året. Nästföljande år är kostnaden 45 kronor per månad. Har du många domäner finns paket för 89 kronor i månaden.

Dessvärre överväger de negativa sidorna hos Surftown.

 

Först och främst är det hiskeliga priser på domäner. .se ligger på rätt normala 136 kronor, men i övrigt gäller hela 229 kronor för .com, .nu, .net och .org med flera toppdomäner. Med dessa priser blir Surtowns priser för hotellkostnader i slutändan ett dyrt alternativ. Med undantag för dig som endast har .se domäner då förstås.

 

Men det som verkligen gör dåligt intryck är hur Surftowns har lagt upp supporten. När du ringer deras telefonsupport i något tekniskt ärende frågar en automatisk röst efter en ”supportkod” som sägs finnas i ditt ”My Surftown”. Detta är ett fult litet knep eftersom du bara kommer hitta en supportkod om du har tecknat ett företagspaket. Annars får du leta förgäves efter denna supportkod, vilket Surftown tydligen inte känner sig manade att tala om från början.

 

I stället får du alltså vända dig till epost-supporten. För att skicka iväg ett meddelande om vad ditt ärende är måste du först genomgå en tröttsam procedur som Surftown kallar ”Kategorisera ditt supportärende”.

 

När ditt mail väl sänts iväg ska det i rättvisans namn sägas att Surftown har en flitig support. Men om en kund måste anstränga sig för att överhuvudtaget komma i kontakt (observera att det inte är några problem att nå den ekonomiska supporten), då tappar företaget poäng i seriositet.

 

Om vi till sist ska säga några ord om kontrollpanelen i Surftown. Det är enkelt att orientera sig och du får snabbt en överblick. Om du har tänkt peka om dina domäner kan du däremot inte göra detta manuellt utan måste ta hjälp av … supporten. Mitt slutbetyg landar på 2 av 5.

Relaterat