Att visa poster som utdrag i WordPress

I WordPress.org kan du antingen presentera dina inlägg i hela texter eller som kortare utdrag (excerpt). Ifall du har flera inlägg sorterat under en kategori är det oftast smidigast att bara visa inledningen av texten och i stället låta besökaren klicka på rubriken för att läsa hela artikeln.

Det växlar huruvida du kan ställa in detta i ”Inställningarna” beroende på vilket tema du använder. Om ditt tema inte möjliggör detta per automatik finns det en enkel ändring i koden du kan göra för att visa poster som utdrag.

Gå till ”redigeraren” (under Utseende) och välj Arkiv (archive.php). Sök där efter ”the_content” och du bör hitta något som liknar:

<?php the_content(); ?>

Ersätt nu detta med:

<?php the_excerpt(); ?>

Nu ska dina poster som är sorterade i en kategori i stället visas som korta sammanfattningar. Du kan se hur detta låter sig göras genom att välja ett ämne i sidomenyn till höger under ”Kategorier”.

Relaterat

Tags: ,

{ 2 kommentarer att läsa }

  1. Tillägg – Förstår inte hur man kan ändra i koden? Måste man i så fall inte köpa rättigheten till CSS, för att kunna påverka koden? Eller kan man göra ändringar utan att ha köpt Css hantering..
    Tacksam för svar Urban

    • Urban, jag förstår din förvirring. Saken är den att du tycks använda WordPress.com och artikeln gällde WordPress.org.

      Precis som du säger går det inte att gå in och påverka koden i en WordPress-blogg som är gratis. Med WordPress.org finns det däremot möjligheter att gå in och modifiera, men då behöver du också registrera en egen domän.

{ 0 Pingbacks/Trackbacks }

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>